Stýblová Šarlota obdržela pozvánku na přípravný kemp a turnaj European Youth Olympic Festival 2023 ČR 16 ženy

18.1.2023 | 9. třída | Autor: Miloš Grubhoffer

Šarlota Stýblová Šarlota Stýblová

Hráčky klubu HC SPARTAK POLIČKA  v reprezentaci žen U16:

Z leva: Šarlota Stýblová, Andrea Kantorová

Andrea figuruje mezi náhradnicemi

Olympijský festival je zpátky. Mladé Češky se pod Alpy vydají obhajovat zlato

Foto: Vladimír Koláček, hockeyslovakia.sk

Mezi vrcholy letošní sezony v ženském hokeji můžeme počítat i turnaj na Evropském olympijském festivalu mládeže. České reprezentantky do šestnácti let se na něj vydají obhajovat zlatý úspěch svých předchůdkyň.Problémy s covidem odsunuly minulou edici EYOF až přelom zimy a jara 2022. České hokejistky do sedmnácti let – ročníků 2005 a 2006 – získaly ve finském Kajaani zlaté medaile po výhrách nad Švýcarskem, Maďarskem a Švédskem. Finálový triumf nad Seveřankami přitom slavily až po dlouhém prodloužení a samostatných nájezdech, které rozhodla               

              Zikmunda Mazancová. 




Dívčí turnaj na nadcházejícím olympijském festivalu už bude znovu určen hráčkám kategorie U16, letos tedy ročníků 2007 a 2008. Festival se koná od 21. do 28. ledna v italském regionu Furlánsko a Julské Benátsko, ale některé z disciplín proběhnou za hranicemi ve Slovinsku a Rakousku.

A právě to se týká i klání hokejistek. Ty se o cenné kovy poperou v jihorakouském městě Spittal an der Drau, které leží na cestě mezi Villachem a vrcholky Tyrolských Alp.

Česká reprezentace pod vedením trenérů Jana Lucáka a Martina Cimrmana se na start akce začne připravovat už ve středu 18. ledna v Písku. O dva dny později se autobusem vydá do dějiště turnaje, odkud si v sobotu „odskočí“ na zahajovací ceremoniál EYOF do více než 200 kilometrů vzdáleného letoviska Terstu.

I ceremoniál bude pro hokejistky důležitou součástí zážitku z akce, která spojí naděje čtrnácti sportovních odvětví z padesáti evropských zemí.

O den později, v neděli 22. ledna, vstoupí mladé Češky do programu základní skupiny B náročnou reprízou finále proti Švédkám. Po dni oddechu narazí v úterý na Němky a ve středu na Italky. Ve skupině A na sebe narazí Finky, Rakušanky, Slovenky a Švýcarky.

Systém turnaje je nekompromisní a nedává prostor pro zaváhání. O zlaté medaile se totiž poperou jen vítězové skupin, zatímco druhé celky budou hrát o bronz. Ty třetí pak o konečné páté místo a čtvrté zase o sedmé.


Nominace ženské šestnáctky

Brankářky:
Daniela Nováková (Slavia Praha), Kateřina Fialová (Ostrov), Veronika Ortová (Ústí nad Labem).

Obránkyně:
Veronika Hujová (Ústí nad Labem), Madlen Chladová (Humpolec), Šarlota Stýblová (Polička), Věra Šťástková (Liberec), Aneta Paroubková (Pilsen Wolves), Johanna Tischler (Warriors Brno), Hana Panešová (Roudnice nad Labem).

Útočnice:
Julie Jebousková (Stanstead College, Kanada), Adéla Fromová (Kolín), Klaudie Pietraszová (Brynäs, Švédsko), Linda Vocetková (Neratovice), Viktorie Jílková (Žebrák), Adéla Pánková (Soběslav), Natálie Musilová (Mad Bull), Magdaléna Felcmanová (Rovaniemi, Finsko), Barbora Prošková (Černošice), Tereza Gildainová (Lanškroun).

Náhradnice:

Brankářky: Anna Horáková (Prostějov), Nikola Bergerová (Roudnice nad Labem), Amálie Baumová (Děčín). Obránkyně: Tereza Štemberová (Beroun). Útočnice: Anna Mazancová (Benátky nad Jizerou), Aneta Florýková (Prostějov), Andrea Kantorová (Polička), Adéla Zembolová (Olomouc), Veronika Ulbrichtová (Roudnice nad Labem), Eliška Stráská (Blansko), Gabriela Tykalová (Vimperk), Kateřina Velinská (Karlovy Vary), Tereza Volfová (Turnov), Pavlína Malinová (Náchod).

Realizační tým:

Manažerka: Kateřina Rezeková
Hlavní trenér: Jan Lucák
Asistent trenéra: Martin Cimrman
Trenér brankářek: Dalimil Svoboda
Lékařka: MUDr. Lucie Gahutová
Kondiční trenér: Ondřej Almaši
Kustod: Josef Polenský

Program dívčího turnaje na EYOF 2023

Skupina A: Finsko, Rakousko, Slovensko, Švýcarsko
Skupina B: Česko, Švédsko, Německo, Itálie

Neděle 22. ledna:
12:00 Finsko – Rakousko (sk. A)
16:00 Slovensko – Švýcarsko (sk. A)
20:00 Švédsko – Česko (sk. B)

Pondělí 23. ledna:
12:00 Německo – Itálie (sk. B)
16:00 Finsko – Švýcarsko (sk. A)
20:00 Slovensko – Rakousko (sk. A)

Úterý 24. ledna:
12:00 Česko – Německo (sk. B)
16:00 Švédsko – Itálie (sk. B)
20:00 Finsko – Slovensko (sk. A)

Středa 25. ledna:
12:00 Švýcarsko – Rakousko (sk. A)
16:00 Švédsko – Německo (sk. B)
20:00 Česko – Itálie (sk. B)

Čtvrtek 26. ledna:
15:30 zápas o 7. místo (4A–4B)
19:30 zápas o 5. místo (3A–3B)

Pátek 27. ledna:
12:30 zápas o 3. místo (2A–2B)
16:30 finále (1A–1B)