KLM mužů Královéhradeckého a Pardubického kraje 2023-24

14.5.2023 | HC Spartak Polička | Autor: Miloš Grubhoffer

Ilustrační fotografie Ilustrační fotografie

Předsedové STK PU a STK HK kraje zpracovali návrh dvou alternativ herního systému společné KLM v sezóně 2023-24, jež by alespoň z větší části uspokojovaly požadavky klubů, které sdělily ve svých hodnoceních sezóny 2022-23.

Alternativa 1, jejímž základem byl herní systém z uplynulých dvou sezón, upravený o předkolo play off, totiž nezajišťoval splnění požadavků klubů na změny (převládal požadavek zajistit delší sezónu i slabším týmům, to i při nechuti HK klubů účastnit se soutěže O pohár) v takové míře, jako Alternativa 2 - společná soutěž bez skupin již od počátku soutěže, jakožto nejspravedlivější herní systém pro všechny.

Pracovní skupina, která byla již před minulou sezónou pověřena KVV obou krajů společnými jednáními a přípravami každé nové sezóny, ve složení O. Votroubek, J. Šťavík a L. Balášová (KSLH HK) + V. Martinec, M. Hušek a J. Landsman (KSLH PU) obě varianty prodiskutovala a přiklonila se jednomyslně k variantě 2.

1. část

Královéhradecký kraj  a Pardubický kraj společně. Dvoukolově každý s každým, tj. 34 utkání (při 18 účastnících = 34 termínů), resp. 32 utkání (při 17 účastnících = rovněž 34 termínů). Úkolem této části je stanovit pořadí pro nasazení do 2. části - play off.  

2. část - play off

čtvrfinále

Do čtvrtfinále postupují  družstva na 1. - 8. místě po 1. části soutěže. Dvojice budou sestaveny dle pořadí týmů po 1. části soutěže. Začínat se bude u lépe postaveného týmu. Hraje se na 2 vítězná utkání, vítězové postupují do semifinále play off "o vítěze". Týmy na 9. - 17. (18.) místě sehrají utkání o potvrzení pořadí ve stylu play off na dvě vítězná utkání.

semifinále

V semifinále se utkají vítězové čtvrtfinále na tři vítězná utkání. Dvojice budou sestaveny dle pořadí týmů po 1. části soutěže. Začínat se bude u lépe postaveného týmu. Vítězové postoupí do finále, poražení v soutěži končí, celkově 3. místo obsadí lépe umístěný tým po 1. části soutěže.

finále

Na tři vítězná utkání. Začínat se bude u lépe postaveného týmu po 1. části soutěže.

o pořadí

Týmy na 9. - 16. (18.) místě po 1. části sehrají utkání o potvrzení pořadí ve stylu play off na dvě vítězná utkání. Dvojice budou sestaveny takto: 9. - 10., 11. - 12., 13. - 14., 15. - 16., 17. - 18. V případě 17 účastníků tým, který obsadí po 1. části soutěže 17. místo, v soutěži končí.