Hokejové soustředění mládeže v Rohozné 12-14.6.2020

15.6.2020 | HC Spartak Polička | Autor: Miloš Grubhoffer

Ilustrační fotografie Ilustrační fotografie

V pátek 12.6 vyrazili mládežnické kategorie Spartaku na kolech do nedaleké Rohozné, kde absolvovali letní hokejové soustředění. Tohoto soustředění se zúčastnilo 36 hráčů, na které dohlíželo 18 dospělých ( trenéři, rodiče ). Cesta na kolech do Rohozné až na malé překážky ( krátký déšť, píchnuté kolo ) proběhla na výbornou viz. videa:

Po příjezdu a malé svačině se kluci ubytovali v místní sokolovně viz. video

a přesunuli se opět na kolech na nedaleké fotbalové hřiště. Kde jsme zahájili soustředění již tradičním fotbálkem. Fotbalové boje se hráli na čtvrtiny 4x15 min a po každé čtvrtině prohraný tým musel provést určitý počet kotrmelců. Po návratu do místní sokolovny a večeři proběhl DRAFT ( rozdělení hráčů do tréninkových skupin ). Týmy Boston Bruins, Washington Capitals, Pittsburgh Penguins, Carolina Huricanes, Colorado Avalanche a Philadelphia Flyers si vybralo do svých týmů kvalitní hráče. Páteční večer jsme zakončili předáním dárků pro hráče viz video:

a také jsme oslavili narozeniny našeho trenéra brankářů Davida Mitáše ( ještě jednou všichni přejeme všechno nejlepší k narozeninám ) viz video:

Sobotní ranní budíček byl naplánován na 7 h ( ale našli se i tací hráči, kteří se nemohli dočkat tréninků a začli trénovat sami už v 5 ráno techniku hokejky ). Nicméně denní harmonogram jsme dodržovali podle plánu a začli jsme v 7: 15 ranní rozcvičkou. Mezitím rodiče připravili snídani ( rohlíčky byli obzvlášťě vypečené - za což děkujeme pekárně v Borové a p. Husákovi , že vše zařídil ). Dopolední trénink probíhal na místním fotbalovém hřiště vzdáleném 2 km ( tuto vzdálenost jsme absolvovali opět na kolech ). Po důkladném prohřátí organismu ( kolo ) a koordinaci ( koordinační žebřík ) absolvovali hráči rychlostně silový trénink, který byl proložen míčovými hry -viz videa:

Dopolední program zakončili hráči aktivní regenerací - přesunem na kolech na oběd. Po obědě jsme na soustředění oslavili druhé narozeniny tentokrát hráče ročníku 2011 Adama Pavliše.

Odpolední program začal opět přesunem na kolech na fotbalové hřiště, kde si trenéři pro kluky připravili různé hry a soutěže viz. video:

Odpolední trénink skončil dříve než si trenéři plánovali - důvodem byl přívalový déšť, před kterým jsme se schovali kde se dalo ( les, fotbalové střídačky atd. )

Možná i vlivem deště, někteří kluci zapomněli na své věci ( např.: baťoh, flaška ) a tak aby je dostali na zpátek museli zazpívat písničku viz video:

Poté následovala večeře v podobě grilování masa a za odměnu ( za celodenní tréninkovou píli ), než byla večerka  promítání vybraného filmu. Trenéři společně s rodiči zhodnotili sobotní den a připravili tréninkovou náplň na nedělní dopoledne. Vlivem nočního deště, bylo fotbalové hřiště silně podmáčené a proto se nedělní tréninkový program přesunul do místní tělocvičny. Kluci si vyzkoušeli brankářský trénink pod dohledem trenéra brankářů ( p. Mitáše ), zahráli si basketbal 3 na 3 na jeden koš, trošku si zaposilovali, zahráli drobné hry a  pod dohledem p. Penteka zaboxovali do lapů. Na úplný závěr trénování, si trenéři pro hráče připravili koordinačně orientační hru: dostaň se na žíněnku viz video:

Po obědě se v Rohozné rozpršelo a proto jsme se ze soustředění nevraceli na kole ale trenéři obvolali rodiče, aby si svoje děti vyzvedli v místní tělocvičně. Soustředění proběhlo až na malé odřeninky ( za jejich ošetření děkujeme lékařskému dozoru p. Pentekovi ) bez zranění. Věříme, že si hráči toto soustředění užili a že budou pokračovat v tréninkové píli jakou předváděli po celý víkend. Tímto děkuji všem trenérům za tréninky, fotbalovému klubu SK Rohozná za půjčení kabiny ( kde jsme si ukládaly tréninkové pomůcky ), , rodičům za pomoc ať už s přípravou jídel nebo mytím nádobí. Ještě jednou díky - hlavní trenér mládeže v klubu HC SPARTAK POLIČKA Grubhoffer Miloš ml.