Filip Pešán vyzívá mladé hokejisty a hokejisty k pohybu a dodržování vládních nařízení

14.10.2020 | HC Spartak Polička | Autor: Miloš Grubhoffer

Ilustrační fotografie Ilustrační fotografie

Filip Pešán vyzívá mladé hokejisty a hokejisty k pohybu a dodržování vládních nařízení

                                    

                                                     Šéftrenér Českého hokeje Filip Pešán natočil speciální video, ve kterém vyzývá všechny mladé hokejisty a hokejistky, aby dodržovali vládní nařízení a aby se zároveň nepřestali pravidelně hýbat, i když jsou kvůli koronavirové pandemii aktuálně zavřené zimní stadiony. Jako inspiraci si hráči a hráčky mohou vzít videa ze série #HokejDoma: Trénuj jako hráči NHL, ve kterých elitní čeští hokejisté ukazují, jak individuálně trénují mimo hokejové mantinely.                    

                                                                       

     První prosba Filipa Pešána směřovala k nařízením vlády. „Dodržujme prosím všechna nařízení vlády, i když se nám mohou zdát omezující a v případě hokeje nepříjemná. Je to jediná cesta, jak dostat Českou republiku z krize,“ říká trenér české hokejové reprezentace.

      Druhý apel směřuje k nutnosti zůstat i přes omezení nadále v pohybu. „Špatné počasí či zavřené zimní stadiony pro vás nemohou být výmluvou. Ostatní hokejové země nespí a připravují se na další část sezony. My nesmíme být výjimkou,“ dodává Filip Pešán, který zároveň pro inspiraci vyzývá ke zhlédnutí videí ze série #HokejDoma: Trénuj jako hráči NHL. Všechny dosavadní díly jsou k dispozici zde.

      Sérii připravuje oddělení rozvoje ledního hokeje ve spolupráci s regionálními trenéry Českého hokeje a natáčí s českými hráči z NHL různorodé hry, pohybové aktivity a cvičení. Do tohoto projektu se již zapojili David Pastrňák a Ondřej Kaše z Bostonu Bruins, David Kaše z Philadelphia Flyers, Filip Chytil z New York Rangers, Filip Hronek a Zadina z Detroit Red Wings, David Kämpf z Chicago Blackhawks, Martin Nečas z Carolina Hurricanes, Martin Kaut z Colorada Avalanche a Michal Kempný s Radko Gudasem z Washingtonu Capitals.

      Videa jsou na kanálech Českého hokeje zveřejňována pravidelně každý týden a sportovní oddělení už má připraveno několik dalších dílů.