Informace před sezonou 2020/2021 - představení trenérů A mužstva

14.8.2020 | A-TÝM | Autor: Miloš Grubhoffer

Ilustrační fotografie Ilustrační fotografie

HC SPARTAK POLIČKA

Aktuální informací pro příznivce našeho klubu je, že se po dvou letech naše „A“ mužstvo opět vrací do krajského přeboru Pardubického kraje. Toto rozhodnutí vrátit se zpět přišlo na základě obnovené spolupráce s hokejovým klubem ze Ždáru nad Sázavou, která je tentokráte nastavena úplně jinak než před pár lety byla. Nahrála tomu skutečnost, že Ždár z důvodu nedostatku hráčů nepostavil mužstvo juniorů. Během měsíce dubna a května proběhlo několik schůzek jak ve Ždáru tak v Poličce, kdy se výbory obou klubů dohodly na 3-5 leté spolupráci a to nejen na úrovni mužů. Při posledním jednání na poličském ZS byla výborem HC SPARTAKU svolána schůzka všech našich hráčů ( muži, junioři ), kde jim byl představen sportovní manažer oddílu Ždáru n/S. p. Šimon, nový trenér p. Šír, který v současné době studuje trenérskou licenci A a hrající asistent trenéra p. Kunstmüller ( bývalý hráč 2. Ligy ). Celá schůzka probíhala v přátelském duchu, kdy p. Šír a nejen on odpovídal našim hráčům na jejich dotazy. V závěru se pak všech zúčastněných zeptal jest-li souhlasí s tím co bylo dohodnuto a mají chuť a odhodlání se znovu poprat v KP, protože z jeho pohledu vše vidí reálně. Nikdo nic nenamítal a bylo tedy rozhodnuto. Je třeba podotknout, že jeho představa je pracovat převážně s mladými. Náš tým toto splňuje, vždyť nejstaršímu hráči je 24. let. Z jeho úst zazněla i jedna důležitá věc. „A“ Spartaku bude samozřejmě doplněno tak jako juniorka, ale všichni naši hráči zůstávají v kádru a objeví-li se někdo jehož výkonnost by odpovídala představám p. Šíra pro druhou ligu , může do ní ve Ždáru nakouknout. Jak již bylo řečeno všichni naši hráči zůstávají, ale budou doplněni. V mužstvu se objeví asi největší posila hrající asistent trenéra L. Kunstmüller ( loni 2. Liga ), dále Pazourek ( loni HC Hlinsko ), Nešas ( loni HC Hlinsko ), Šerejch ( loni SKLH Ždár n./S. ). Po operaci ramene měl nastoupit O. Poul. Jenže si toto zranění v červenci obnovil a absolvoval další operaci. Sezona tak pro něho zřejmě definitivně skončila. Z juniorské extraligy z Pardubic se vrací O. Tobiáš a z téhož klubu na střídavé starty Vojta Nečas ( brankář a poličský odchovanec ). Ten v pardubické juniorce působí jako brankářská jednička a u mužů jako trojka. Je však ale možné, že bude na střídavé starty chytat 1. Ligu ve Vrchlabí. Vše se rozhodne těsně před začátkem soutěží. Na postu golmana v Poličce by měl nastoupit Lukáš Vít, který působil v extraligové juniorce v Karlových Varech. No a ždárská juniorka cca po 6-ti hráčích doplní jak muže tak i naše juniory tzn., že obě mužstva Spartaku budou čítat asi po 18-ti hráčích.

Všichni jsme si vědomi, že návrat do KP nebude nic jednoduchého, ale nastalá situace a spolupráce nám připadala jako jedinečná a ne-li za současného stavu jako poslední možnost hrát vyšší soutěž. Je nám jasné, že kluby jako Č. Třebová,nebo Choceň, která svoje hráče finančně dotují budou herně a vůbec celkově vyspělejší. Finanční dotace si HC SPARTAK POLIČKA nemůže dovolit a proto do nového ročníku vstupujeme s velkou pokorou a samozřejmě s obavami, ale i s odhodláním poprat se s naším velice mladým mužstvem o solidní výsledky. Závěrem krátký rozhovor s p. Šimonem, p. Šírem a p. Kunstmüllerem. Každý odpovídal na 3 otázky

Sportovní manažer SKLH Ždár nad Sátzavou  p. Šimon

  1. Co pozitivního vidíte ve spolupráci s HC SPARTAK POLIČKA ?

Pozitivní je hlavně hokejový potenciál vašich mladých hráčů. 

  1. Několik odchovanců našeho klubu ve Ždáru n.S. již dříve působilo. Byla s nimi z vaší strany spokojenost ?

Vazby do Poličky jak s výborem tak hlavně s předsedou HC M. Grubhofferem st. máme už asi 10 roků tzn., že tak trochu znám i výkonnost vašich odchovanců. Spokojenost byla tedy vždy, protože jak jsem již řekl hokejový potenciál vašich hráčů byl vždy velice dobrý.

  1. Utkvěl Vám někdo v paměti a proč?

Samozřejmě, např. Kukla nebo Klodner, kteří dnes hrají vyšší soutěže. Kukla 1. Ligu v Kolíně a Klodner extraligu ve Spartě.


Nový trenér A mužstva HC SPARTAK POLIČKA p. Šír 

1.  Jak dlouho jsi se rozhodoval o nabídce jít trénovat   " A " mužstvo
 do Poličky?

Ve Žďáře jsme po loňské sezoně juniorky hledali alternativu pro kluky, abychom měli návaznost na A mužstvo ve Žďáře n. S. a vzhledem k tomu, že s Poličkou jsme v kontaktu a spolupracujeme v mládeži dlouhodobě, tak se nabízela varianta vzájemně si vypomoci i v kategorii mužů. Za mě do Poličky KP1 patří, tak jsme se s p. Grubhofferem domluvili poměrně rychle. Jedná se o spolupráci dlouhodobou, takže to určitě není projekt, který se po sezoně zbourá a to je myslím nejen pro mě velká výzva vše nastavit tak, aby to dávalo pro obě strany smysl, takže žádné dlouhé rozhodování to určitě nebylo, spíš než jest-li do toho jít, jsem přemýšlel jak to zrealizovat.
 2. Je něco co Tě na tom lákalo?

Na práci pro A mužstvo Poličky mě láká hlavně společná vize vedení klubu v Poličce a Žďáru n. S. a to je hlavně výchova mladých perspektivních hráčů. 

Vzájemně jsme se domluvili, že se společně budeme snažit pracovat hlavně na tom, abychom hráče zdokonalovali a oni tak měli možnost pomýšlet i na vyšší soutěže. Rozhodně se nechceme vydat cestou skupování starších zkušených hráčů z celé republiky, abychom měli výsledky okamžitě, ale měli by to být většinou mladí kluci ať už z Poličky nebo Žďáru nad Sázavou doplnění o pár starších hráčů, kteří nám budou kluky usměrňovat a pomáhat s jejich progresem. 

Tím nechci říci, že nechceme mít výsledky, ale myšlenka je hlavně taková, že chceme klukům pomoci v  jejich hokejových kariérách.  

3. Celý náš výbor včetně hráčů má trochu strach z návratu do soutěže v
 KP. Jak to vidíš ty ?  

Úplně nemám přehled jaká je úroveň KP1 Pardubického kraje, vzhledem k tomu, co za jména najdeme na soupiskách České Třebové, Moravské Třebové nebo Chrudimi, tak určitě půjdeme do soutěže s pokorou, ale rozhodně si nemyslím, že je důvod nečeho se obávat. S klukama jsme od srpna na ledě ve Žďáře a musím říct, že jsem zatím překvapen jakou kvalitu kluci z Poličky mají, spousta z nich prošla mládežnickými extraligami, tak doufám, že ve spojení s několika zkušenějšími hráči budeme schopni konkurovat a nebýt v soutěži za otloukánka. Budeme nováčky, tak nechci dělat nějaká prohlášení, která bychom nebyli schopni naplnit, ale z toho, co jsem měl možnost zatím poznat, tak si myslím, že rozhodně tihle kluci mají perspektivu a v tom vidíme s vedením Poličky, Žďáru, ale i s klukama, kteří už něco odehráli a měli by být pro kluky určítými mentory a učiteli smysl. 


Hrající asistent trenéra p. Kunstmüller 


1. Proč jsi přijal nabídku hrát v Poličce jistě byly i jiné ?

Nabídky určitě nějaké byly. Hrát v Poličce jsem se rozhodl protože mě zaujala možnost být hrajícím asistentem trenéra a sbírat zkušenosti s trénováním a taky jsem věděl do jakého prostředí jdu, protože můj syn hrál jeden rok za dorost Poličky.
 
 2. Jak se budeš cítit v nové roli hrajícího as. trenéra ?

Nemám vůbec tušení jak se budu cítit v roli hrajícího asistenta, ale snad mě to nijak nebude svazovat při zápasech. Já sám bych chtěl být spíš hráč a chtěl bych,  aby mě tak brali i kluci.
 
 3. A jak se těšíš na novou sezonu ?

 Na sezonu se těším, bude to pro mě něco nového, taková nová výzva. A doufám že se nám bude dařit a přilákáme na stadion co nejvíce diváků.


 Závěrem ještě informace o prvních zápasech. Pokud nedojde ke změnám odehraje SPARTAK první mistrovské utkání 27.9.2020 v Chrudimi a doma se poprvé představí 30.9.2020 proti Světlé n.S. Všechny příznivce HC SPARTAKU POLIČKA tímto srdečně zveme.

Veškeré informace a články ze zápasů najdete na našich webových stránkách www.hcpolicka.com

                                                                                                    Výbor oddílu HC SPARTAK POLIČKA