Spojení Královéhradecké a Pardubické krajské ligy mužů.

24.5.2021 | A-TÝM | Autor: redakce HC SPARTAK POLIČKA

Ilustrační fotografie Ilustrační fotografie

V úterý 18.5.2021 bylo na společném aktivu klubů odhlasováno, že dojde ke spojení Královéhradecké a Pardubické krajské ligy mužů. Přesněji řečeno společná bude druhá část herního modelu a play-off.

Svou účast prozatím potvrdily tyto kluby:

  • Pardubický kraj: Polička, Česká Třebová, Litomyšl, Hlinsko, Chrudim, Moravská Třebová, Choceň,  Lanškroun, Skuteč
  • Královéhradecký kraj: Nový Bydžov, Náchod, Jaroměř, Opočno, Trutnov, Třebechovice pod Orebem, Nové Město nad Metují

Kluby: Chotěboř a Světlá nad Sázavou, které rovněž v minulosti působily v KLM - pardubického kraje, budou s největší pravděpodobností působit v KLM - kraje vysočina.

Základní část se odehraje pouze v rámci daného kraje. Dvoukolově každý s každým. Do druhé části postoupí do skupiny A z každého kraje 4 (nebo 5, podle počtu přihlášených) nejlepších týmů. Ostatní hrají skupinu B. I tato nadstavba se hraje dvoukolově. Nebude následovat předkolo, ale hned play-off, které odstartují osmifinálové boje, tudíž mužstva na 1.-16.místě. Pro poražené chystána pohárová část vyřazovacích duelů.

Systém soutěže:

První část: v každém kraji se bude hrát zvlášť, dvoukolově. Zahájení 26.9. (Pardubicko) a 3.10. (Hradecko), závěr 28.11.

Druhá část: do skupiny A postoupí nejlepší čtyři týmy z obou krajů, skupinu B budou hrát zbývající týmy z obou krajů, vždy dvoukolově. Zahájení 5.12., závěr 30.1.

Osmifinále: od 6.2. do 11.2. změří síly všech šestnáct mužstev (1-16, 2-15, 3-14, 4-13, 5-12, 6-11, 7-10, 8-9), bude se hrát na dva vítězné zápasy. Vítězové postoupí do čtvrtfinále, osmička poražených bude hrát Pohár Vladimíra Martince.

Čtvrtfinále: od 13. do 18.2., na dva vítězné zápasy.

Semifinále: od 20.2. do 4.3., na tři vítězné zápasy.

Finále: od 6. do 20.3., na tři vítězné zápasy.

Oživením pro fanoušky bude i ALL STARS Game ve vánoční přestávce.